بهترین روش پخت فلافل بازاری در منزل به همراه نکات کاربردی

طرز تهیه فلافل

طرز تهیه فلافل مغازه رستورانی خاص خیابانی آبادانی خوشمزه با سیب زمینی خوزستانی کنجدی
فلافل یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار عربی است که در ایران از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. فلافل به صورت سنتی با نخود تهیه می شود اما اگر بخواهید آنرا به صورت مجلسی تر تهیه کنید می توانید از موادی مثل گوشت چرخ کرده هم استفاده کنید.
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی جنوبی می توانید برای ۴ نفر فلافل تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری فلافل تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید ، در ادامه با پارسی سرا همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
نخود۳۰۰ گرم
آرد نخودچی۲ قاشق غذاخوری
جعفری۱۰۰ گرم
سیر۳ حبه
پیاز۱ عدد
تخم مرغ۱ عدد
زیره۱ قاشق چایخوری
تخم گشنیز۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
روغن مخصوص سرخ کردنیبه اندازه کافی

طرز تهیه فلافل

مرحله اول

برای تهیه فلافل خانگی ابتدا نخود را در کاسه ای بزرگ می ریزم و تا سطح روی آن ها آب می ریزیم و می گذاریم تا به مدت ۶ ساعت خیس بخورد و در این مدت ۲ الی ۳ مرتبه آب آن را تعویض می کنیم تا هم نفخ آن از بین برود.

مرحله دوم

بعد نخود ها را در آبکش می ریزیم و می شوییم و دو مرتبه در چرخ گوشت می ریزیم و چرخ می کنیم و یا در مخلوکن میکس می کنیم.پیاز و سیرها را پوست می گیریم و می شوییم و رنده ریز می کنیم و (آب پیاز را بهتر است کاملا بگیریم) به نخود اضافه می کنیم.

مرحله سوم

جعفری را پاک می کنیم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم و مایه فلافل می افزاییم. تخم مرغ را ابتدا در پیاله ای می شکنیم و در صورت سالم بودن به مایه اضافه می کنیم و آرد نخودچی را نیز کم کم روی مایه می ریزیم و مخلوط می کنیم تا گلوله نشود.

مرحله چهارم

در این مرحله مایه فلافل را کمی ورز می دهیم تا مایه یکدست شود.در قابلمه ای ترجیحا کوچک با عمق زیاد روغن به حدی می ریزیم که فلافل ها در آن شناور باشند و روی حرارت کم می گذاریم تا به مرور زمان روغن داغ شود.

مرحله پنجم

به اندازه یک گردو از مایه فلافل بر می داریم و با کف دست آن را گرد می کنیم و زمانیکه مطمئن شدیم که روغن داغ شده است داخل روغن می گذاریم و اجازه می دهیم تا با حرارت کم کاملا مغز پخت شود.فلافل ها را در روغن جابه جا می کنیم تا هر دو طرف آن سرخ شود.

مرحله ششم

همگی فلافل ها را به همین روش آماده می کنیم و می گذاریم تا سرخ شوند و بعد از بیرون آوردن از داخل روغن در توری می گذاریم تا روغن اضافه آن ها خارج شود و در ظرف آن ها را می چینم و با سس و نان و یا داخل نان ساندویح آن ها را می گذاریم و به همراه کاهو ، خیارشور و گوجه فرنگی نوش جان کنید.

نکات پخت فلافل

بالا رفتن کیفیت فلافل ها

شما می توانید پس از آماده شدن مایه فلافل بلافاصله آنرا قالب بزنید و داخل روغن سرخ کنید اما اگر می خواهید فلافل با کیفیت تری داشته باشید بهتر است قبل از سرخ کردن فلافل ها ، مایه آنرا به مدت حداقل یک یا دو ساعت در یخچال قرار دهید. قرار دادن مایه فلافل در یخچال باعث می شود فلافل های منسجم تری داشته باشید ، علاوه بر این مورد ، این کار باعث می شود که چسبدگی مایه فلافل بیشتر شود و در زمان سرخ کردن فلافل از هم باز نمی شود یا حالت دایره شکل خود را از دست ندهد.

پوک شدن فلافل

به نقل از سایت چی شی ( طرز تهیه فلافل ) : برای اینکه فلافل شما پوک و پفکی شود دو راه دارید ، یا باید به مواد ان جوش شیرین اضافه کنید یا اینکه از بکینگ پودر استفاده کنید. به دلیل اینکه جوش شیرین زیان های زیادی به معده می رساند توصیه می شود از بکینگ پودر استفاده کنید.

نظرات